Wedstrijdverslag junioren - Ducks/RCE/Wallaby's - Rugby The Dukes 2 41 - 22

Verslagje door Edith Bacon.

Vandaag hebben we tegen Dukes 2 gespeeld.

We moesten om 11:00 op de rugbyclub zijn in Boxtel, iets eerder voor de mensen die nog moesten omkleden. Toen iedereen klaar was met omkleden gingen we de warming-up doen. Na de warming up kon om 12:00 de wedstrijd beginnen. De eerste helft ging heel goed, want we hadden al meteen een try gemaakt in de eerste paar minuten! De tackels en rucks waren echt heel goed en de support was ook prima.

De wedstrijd ging steeds beter. Dat zag je ook heel goed, want we braken steeds vaker door waardoor er nog meer try’s werden gedrukt. De communicatie was ook erg goed, beter dan normaal, er werd goed naar elkaar geluisterd. Het uit-passen verliep meestal ook goed waardoor we een aantal try’s hadden gedrukt. Het enig wat ik vond dat beter kon was dat sommige spelers niet opliepen als er werd gekicked. De eindstand was uiteindelijk 41-24 geworden. Ons eerste gewonnen wedstrijd van het seizoen!

Ik ben heel trots op het team. We zijn een clusterteam, dat is aan het begin altijd even wennen, maar uiteindelijk vorm je een goed team en dat gaat ook dit jaar gebeuren!

 

Ik heb zelf 4 jaar bij The Dukes gezeten, dus ik vond het erg leuk om deze wedstrijd te spelen(en te winnen natuurlijk).

 

-Edith


Wedstrijdverslag Cubs - RCE/Ducks - Oemoemenoe 60 - 22

Hallo ,
                   rugby vriendjes en vriendinnetjes.       Vandaag op deze zonnige  dag . moesten we spelen tegen  Oemoemenoe in Boxtel. 10.59 uur de jongens  en meisje komen uit de kleedkamers  en geven  nog een laatste  yel.  (wij gaan winnen !!!!)         11.00uur  de aftrap.  Eindhoven  neemt  de bal en meteen  zetten  ze pressie   met het eerste resultaat  een scrum op de 10 meter lijn.   Niels  heeft de bal en scoort.  Zo in de eerste minuut  5-0 voorsprong.  dan is er David en die zorgt  ervoor  dat het 7-0 is.           Oemoemenoe  neemt uit, David  vangt de bal en zet pressie.  Thijs vangt de bal en daar is de tweede try. David maakt de conversie 14-0  .     Dan volgt de derde grote actie. Thijs rent vanuit eigen helft naar de try lijn via handsoff tot de try lijn, helaas word de bal stuiteren gedrukt  dus geen try. jammer  Thijs.    dan pakt Rce weer de bal af van Oemoemenoe  en Mike komt vanaf achterlijn  , hij rent wint driekwart  veld en  word helaas  het veld uitgeduwd.  ingooi bal gevangen  Door Eindhoven.   bij de volgende ingooi  vangt de nr 12 van Oemoemenoe  de bal. De nr 12 pikt iedere keer  veel meters.  Daar moet  voor opgepast te worden. Via nr 12 komt de bal bij een snelle  kleine jongen  en Oemoemenoe  scoort.  conversie  word niet benut.  stand14-5  en dit alles in de 16e  minuut.        De nr 12 breekt Door maar hij komt Max tegen en die maakt een schone teckel ,  Eindhoven  verovert  de bal door een hele mooie tackel  van Mats  ,mooi samenspel en een try van David 19-5 en de conversie  van David 21-5. nu is het rust.     En (de dames ,moeders zijn lyrisch  over een wit strak broekje........)
Vol nieuwe  energie  mogen ze naar de andere helft.   Na verlies  van de bal scoort Oemoemenoe 21-10 geen conversie.   Even later , een ingooi  Chris vangt de bal  met als resultaat  een try van Chris     26-10 . Net zo'n mooie situatie  als in  de vorige  wedstrijd    tegen  Roosendaal.  petje af Chris.   David benut  de conversie  niet , maar het was ook een erg schuine hoek.       Thijs heeft de bal en scoort .David de conversie     33-10 dan volgt wederom  een mooie actie weer Thijs en David 38-10 . De jongens  worden  een beetje moe maar laten  zich niet kisten. . David zet aan push zich naar voren ( is ook net een Diesel.  Hij paast naar Maik en die scoort. 43-10 .conversie van David  erbij 45-10. Wat kan die jongen  schoppen  zeg.!                    Max  is nog niet moe  en sprint. Thijs  is erbij  en scoort. 50-10.                  De  laatste  10 minuten  breken aan.Max rent vanuit de achterlijn  driekwart veld over en word getackeld  er was helaas  geen support  want max was te snel. . Snel neemt Max  revanche  en nu scoort hij wel vanaf eigen  helft.  Wat een snelheid.  De stand is 55-10.                Nu is er de nr 12 die valt aan en scoort. 55-17.met conversie.                       het volgende  duel raakt Oemoemenoe  de bal kwijt (commentaar  jongens  Hoe lang zitten  jullie  al op rugby? en de verdeeldheid  is gezaaid bij Oemoemenoe )             Jj paast de bal naar Chris  en die scoort een try. 60-10. De laatste  minuut  is aangebroken  .  Oemoemenoe  speelt de bal erg goed over en weet Door mooi samenspel  in de laatste seconden  te scoren 60-22.   Fluitsignaal  .                  we hebben  gewonnen.  Het poortje is voor ons HIEP HOI.                        Als laatste  een paar mooie woordjes van trainer  Marc; Mooi samenspel , Goede pressie,  jongens  jullie  hebben  verdiend  gewonnen.

Wedstrijd verslag Cubs - Bekaro - RCE/Ducks 22 - 31

Verslag door Mauro Saccomani

Afgelopen zaterdag moesten we naar Roosendaal voor een wedstrijd, zoals gewoonlijk begonnen we met een warming-up. Na de warming-up werden onze noppen gecontroleerd, toen dat was gebeurd kon de wedstrijd beginnen. Wij hadden de kick-off. Het begon erg spannend. We gingen sterk tegen elkaar op. Uiteindelijk wonnen we de bal en door een mooie run van Max maakte we een try. David moest kicken en raakte hem makkelijk . Het stond toen 0-7. De rucks en de scrums waren erg sterk bij ons.  De meeste jongens stonden op een andere plek als ze gewend waren maar iedereen vond zijn plek leuk. Dat was erg fijn. Toen was het rust er werden een paar jongens gewisseld. Er werden mandarijnen gebracht en water. Daarna kon de wedstrijd weer beginnen. Het was weer erg spannend. Toen we hoorde dat het laatste actie was hadden we een line-out, en we stonden op de tien meter lijn van de tegenstander. De bal werd gevangen door Chris waardoor hij door de lijn van de tegenstander kon lopen en maakte een try. Als laatste moest David de bal kicken op een moeilijke plek, jammer genoeg miste hij hem. We hadden gewonnen van de koploper in de poule. Het was een leuke wedstrijd om te spelen.

Mauro Saccomani


Junioren wedstrijd 7 oktober Bekaro v Ducks/RCE/Wallaby's 57 -7

Verslag door Rens van de Wetering

Vandaag stond de wedstrijd tegen Bekaro op het programma.

We vertrokken in de ochtend om 9:30 richting Roosendaal. Nadat we waren omgekleed en een goede warming-op hadden gehad kon de wedstrijd dan echt beginnen. We begonnen redelijk de eerste paar minuten waar de tackles toch wel wat beter mochten. Helaas kregen we wel een paar try’s tegen.

Je zag dat we steeds beter in de wedstrijd kwamen; de tackles gingen veel beter en support lopen ging goed. En dit zag je ook goed aan communicatie, want toen werd er afgesproken dat Jasper de bal uit de scrum zou pakken en ging rennen over de blind side. Hierdoor kon Jasper een mooie run maken en daaruit score. De conversie werd ook gescoord. Bij de rust stond het 27-7

In de 2e helft begonnen we helaas zonder Thomas en Florian die beide geblesseerd er af gingen. Dus stonden we met 14 tegen 15. We speelden wel goed. Vooral in de laatste 10 minuten waar Douwed, Luca en Jasper hele goede runs hadden en waar Douwed en Luca elkaar heel goed aan het supporten waren.

Helaas leiden dit tot geen Try’s terwijl Bekaro wel bleef scoren.

Die we wel verdiend hadden.

Helaas hebben we de wedstrijd verloren 57-7 , maar hebben we wel goed gespeeld en worden we steeds meer een team met zijn allen.


23 september - Benjamins pakken 2e plaats op TBM toernooi Etten-Leur

Verslag door trainer Sander de Geus.

Op zaterdag 23 september 2017, speelden de benjamins van RC Ducks samen met de clusterpartner RCE op het Pre Seizoen toernooi Etten-Leur. Er was maar 1 team ingeschreven en met in totaal 15 benjamins werd er veel gewisseld, zodat alle kinderen toch speeltijd hadden.
Ook de 2 Ducks debutanten, Guus en Mika, deden erg goed hun best. Guus scoorde zelfs zijn eerste tries.

En er werd vaker gescoord. Na een nipte 2-1 overwinning op Den Haag (altijd lastig) werd Breda 2 met wel 1-9 opgerold. De afgesproken veldbezetting werd goed nageleefd, maar uiteraard waren de onderlinge samenwerking als de bal doorpassen en support lopen én het maken van de tackles een goede basis om lekker te rugby'en.
Met deze 2 overwinningen werd RCE/RC Ducks 1e in de poule !

In de winnaarspoule, leken de benjamins tegen Gouda iets teveel van het zonnetje te genieten. Gouda speelde iets fanatieker en won. Gelukkig waren tegen Bekaro en Tovaal onze helden wel weer goed bij de les en lieten ze zien wat ze konden. Met 2 afgetekende overwinningen tot gevolg. Ze hadden de 2e plaats gewonnen ! Super.

Zo werd een leuke rugby-dag ook nog eens fantastisch afgeloten, met beker voor het team en een medaille voor alle spelers.