Jeugd Ducks pakt de punten met mooi spel.

De wedstrijd van de senioren van Ducks tegen Wallaby’s  Venlo ging afgelopen zondag niet door omdat de gasten personele problemen hadden. De wedstrijd wordt 4 november ingehaald. Komende zondag wordt de competitie hervat met een wedstrijd in Oisterwijk tegen de Purple Pigs (combiteam uit Arnhem/Wageningen). De kick off bij Oysters is 13.00.

De jeugd van Ducks speelden hun eerste competitiewedstrijden met wisselend succes. De Cubs kregen in Gouda met 74-5 klop. Een hoge indeling in combinatie met veel eerste jaars spelers zorgt ervoor dat er een inhaal slag gemaakt moet worden op het trainingsveld. De junioren zijn weer juist te laag ingedeeld, een monsterscore van 25-165 wijst erop dat dit talentvolle team zwaardere tegenstanders aan kan. Hier zagen we o.a.  scores van Ducks spelers Justin van Rooij en David Iwuchukwu. De colts wonnen hun eerste wedstrijd in en tegen Eemland met 31-40. Hier een aandeel in de score van de Ducksspelers Luca van Straaten en Guust van de Laar.

Uitslagen zaterdag 22 september:

Cubs:                    Gouda                                ------                     Ducks                                                74-5

Junioren:             Dukes/Octopus                ------                     Ducks                                                25-165

Colts:                   Eemland                             ------                     Ducks                                                31-40

Programma 29 september:

TBM:                    trainen                                                                                                                        9.30

Cubs:                    Ducks                                  -----                      Oisterwijk Oysters(Ehv)                11.00

Junioren:             Ducks                                  ------                     Wasps Nijmegen (Ehv)                  12.00

Colts:                   Ducks                                  -----                      The Pickwick Players (Ehv)           13.00

Zondag 30 september:

Senioren:            Ducks/Oysters                  -----                      The Purple Pigs (O’wijk)                13.00


Cluster Ducks/oysters oefent tegen Valkenswaard!

De rugbyérs van Ducks speelden afgelopen zondag in Oisterwijk een vriendschappelijke wedstrijd tegen Vets Valkenswaard. Om verzekerd te zijn van een brede selectie wordt er nog geclusterd met Oysters. In deze eerste wedstrijd was er gelijk een goede klik, door een brede selectie en het basisrugby goed uit te voeren werd Vets met 44-24 verslagen. Al snel na de kick off werd een mooie lijn aanval opgezet die door speler/trainer Tim Nouwens werd gedrukt. Kort hierna werd door een uitbraak van Full Back Bent Frencken ruimte gemaakt voor Teun Soederhuizen, deze sloot een sprint over 50 meter af met het scoren van de 2de try.  Soederhuizen komt uit de jeugd van Ducks en maakte zijn debuut, net als Julius Doms en Luz Brandts. Hierna ging de wedstrijd op en neer waarbij Ducks telkens de voorsprong behield en daardoor Vets achter de feiten aanliep. De combinatie van ervaren spelers, die op hoger niveau hebben gespeeld, en de jeugdige talenten was teveel voor de Vets. Dit kwam in de 2de helft ook tot uiting in een line out (ingooi) die omgezet werd in een goede voorwaartse beweging waaruit werd gescoord. Ook Steven Soederhuizen noteerde een try, hij kon tenslotte niet achter blijven ten opzichte van zoonlief Teun. Man off the match werd Luz Brandts. De einduitslag van 44-24 stemde tot tevredenheid, echter nog meer het vertoonde spel en de potentie die in het team zitten. Komende zondag kan deze lijn door gezet worden in de eerste competitie wedstrijd tegen Bokkenrijders uit Roermond. Dit team wordt gezien als een van de kandidaten die mee gaan doen om de bovenste plaatsen. Ducks is er op gebrand om gelijk een goed resultaat neer te zetten. De kick off is om 13.00 op sportpark “De Wielakker”  in de wijk Munsel. Supporters zijn welkom.

Programma zaterdag 15 september:

Jeugd:  Districtstraining of teamtraining.

Zondag 16 september:

Senioren:            Ducks/Oysters                  ---                         Bokkenrijders Roermond                            13.00


Familie 7's toernooi - zaterdag 23 juni

Family Sevens Toernooi
Rugby – Friends & Family – BBQ – Party - Muziek door DJ MAX

Rugby is voor iedereen, groot en klein, dus doe mee met het Family Sevens Toernooi op zaterdag 23 juni van 12.00-17.00. Na een sportieve middag gaat de barbecue aan en de bar open en maken we er een mooie avond van!

Vorm een team met vrienden en familie en schrijf je in vóór 31 mei via info@rcducks.nl. Vermeld daarbij met hoeveel personen je komt, en hoeveel van hen jonger zijn dan 18 jaar.

Kosten: 18+ 10 euro/18- 5 euro per persoon, inclusief barbecue

Tot de 23e!

Rugby Club Ducks – Voetboog 22 (Sportpark Den Wielakker – Boxtel – www.rcducks.nl


Laatste wedstrijd van het seizoen

14-4-2018

Vandaag ging de reis met 14 spelende jongens naar Hoek van Holland.
De laatste wedstrijd van het reguliere seizoen.

Het was even puzzelen met de posities, onze vaste kicker David speelde niet mee, dus op de vraag wie er wilde en kon kicken, antwoorde Matz ;" ja..ik wil dat best proberen, ik kan het een beetje" . Dus even inkicken voor de wedstrijd en gaan met die banaan.
We moesten met een volledige scrum spelen, dus heeft onze vaste winger Sybrand de taak van nr.8 op zich genomen en pushte alsof zijn leven er van af hing.

The Hookers openden de wedstrijd met 2 tries vlug achter elkaar met 1 conversie....oke..we zijn wakker...kom op...en jawel daar ging Tijs onze eerste try. Maar the Hookers lieten het niet zomaar gebeuren en maakten weer een try met conversie.
Maar Max zou Max niet zijn als die zijn snelheid en draaikunsten niet in zou zetten en scoorde 2 tries, waarbij Matz beide conversies benutte.

Toen was er even een slagveld 3 spelers van ons werden even uitgeschakeld....Koen kon al snel het spel weer hervatten, maar Florian de fullback en Mauro het beest en tackle wonder de flanker gingen toch echt het veld af...ook ging later Jamari de winger er af door een vervelend ijsbeentje...

2 spelers van the Hookers namen hun plekken in. Superfijn dat dit kan.
Maar helaas maakte the Hookers toch een try.
Stand bij rust 24-24

In de tweede helft gingen de scores om en om...
Mauro en Jamari konden het niet aan om langs de kant te blijven...zetten hun pijn aan de kant en gingen toch weer meer doen.
Tijs en Max benutten hun snelheid en haalden er nog een paar tries uit. Ze liepen fijn door tot onder de palen, waardoor Matz fijn tussen de palen kon kicken.
Eindstand 57-50 voor ons!!!

Echt alle jongens hebben kei hard gewerkt en goed verdedigt, er werden mooie acties vertoond, het was een genot voor het publiek

Het was een fijn seizoen met ups and downs, maar we hebben allemaal veel geleerd en ook plezier gehad! Super fijne samenwerking tussen de Ducks en Rugby Club Eindhoven.
Ouders bedankt voor het brengen van je kind en de support langs de lijn

Ik denk dat ik namens de gehele staf mag spreken dat we TROTS mogen zijn op wat we bereikt hebben!! En super TROTS op de jongens die dit hebben laten zien.

foto van Rugby Club Ducks.

Dukes - Ducks/RCE/Wal. Junioren, Den Bosch, 27/01/18 - verslag door Liam Carroll

Verslag door Liam Carroll

De wedstrijd tussen Ducks en Dukes begon om kwart voor twaalf, maar daarvoor hielden beide teams nog een warming-up. De voorwaartsen namen nog even de line-out, rucks en de scrum door terwijl de lijn de backs nog een aantal lijntjes liepen.

RC Ducks begon sterk met twee voorwaartsen try’s van Wout van Brunschot en Rens van de Wetering waardoor de score inmiddels 0-12 was. De voorwaartsen van RC Ducks werden door de vele rucks steeds meer moe waardoor er aan het eind van de eerste helft een try door de Dukes werd gescoord.

In de tweede helft kregen de Ducks al snel hun tweede try tegen, waardoor het de score op 14-12 stond. Daarna kregen ze nog een try tegen waardoor het 21-12 stond, maar de Ducks gaven niet op en Luca van Straaten scoorde nog een try met een conversie waarmee het 21-19 stond. Helaas was dit niet genoeg en scoorde de Dukes ook nog een aantal try’s tegen, omdat de verdedigende lijn niet goed op gesteld stond met het resultaat dat er geen goede tackles konden worden gemaakt. Hierdoor konden de Dukes er veel te makkelijk doorheen lopen.

De wedstrijd eindigde met een score van 38-19. Beide teams hebben hard gevochten maar uiteindelijk wonnen de Dukes door goed druk te zetten op de aanval van Ducks en hun lijn goed breed te houden.