Familie 7's toernooi - zaterdag 23 juni

Family Sevens Toernooi
Rugby – Friends & Family – BBQ – Party - Muziek door DJ MAX

Rugby is voor iedereen, groot en klein, dus doe mee met het Family Sevens Toernooi op zaterdag 23 juni van 12.00-17.00. Na een sportieve middag gaat de barbecue aan en de bar open en maken we er een mooie avond van!

Vorm een team met vrienden en familie en schrijf je in vóór 31 mei via info@rcducks.nl. Vermeld daarbij met hoeveel personen je komt, en hoeveel van hen jonger zijn dan 18 jaar.

Kosten: 18+ 10 euro/18- 5 euro per persoon, inclusief barbecue

Tot de 23e!

Rugby Club Ducks – Voetboog 22 (Sportpark Den Wielakker – Boxtel – www.rcducks.nl


Laatste wedstrijd van het seizoen

14-4-2018

Vandaag ging de reis met 14 spelende jongens naar Hoek van Holland.
De laatste wedstrijd van het reguliere seizoen.

Het was even puzzelen met de posities, onze vaste kicker David speelde niet mee, dus op de vraag wie er wilde en kon kicken, antwoorde Matz ;" ja..ik wil dat best proberen, ik kan het een beetje" . Dus even inkicken voor de wedstrijd en gaan met die banaan.
We moesten met een volledige scrum spelen, dus heeft onze vaste winger Sybrand de taak van nr.8 op zich genomen en pushte alsof zijn leven er van af hing.

The Hookers openden de wedstrijd met 2 tries vlug achter elkaar met 1 conversie....oke..we zijn wakker...kom op...en jawel daar ging Tijs onze eerste try. Maar the Hookers lieten het niet zomaar gebeuren en maakten weer een try met conversie.
Maar Max zou Max niet zijn als die zijn snelheid en draaikunsten niet in zou zetten en scoorde 2 tries, waarbij Matz beide conversies benutte.

Toen was er even een slagveld 3 spelers van ons werden even uitgeschakeld....Koen kon al snel het spel weer hervatten, maar Florian de fullback en Mauro het beest en tackle wonder de flanker gingen toch echt het veld af...ook ging later Jamari de winger er af door een vervelend ijsbeentje...

2 spelers van the Hookers namen hun plekken in. Superfijn dat dit kan.
Maar helaas maakte the Hookers toch een try.
Stand bij rust 24-24

In de tweede helft gingen de scores om en om...
Mauro en Jamari konden het niet aan om langs de kant te blijven...zetten hun pijn aan de kant en gingen toch weer meer doen.
Tijs en Max benutten hun snelheid en haalden er nog een paar tries uit. Ze liepen fijn door tot onder de palen, waardoor Matz fijn tussen de palen kon kicken.
Eindstand 57-50 voor ons!!!

Echt alle jongens hebben kei hard gewerkt en goed verdedigt, er werden mooie acties vertoond, het was een genot voor het publiek

Het was een fijn seizoen met ups and downs, maar we hebben allemaal veel geleerd en ook plezier gehad! Super fijne samenwerking tussen de Ducks en Rugby Club Eindhoven.
Ouders bedankt voor het brengen van je kind en de support langs de lijn

Ik denk dat ik namens de gehele staf mag spreken dat we TROTS mogen zijn op wat we bereikt hebben!! En super TROTS op de jongens die dit hebben laten zien.

foto van Rugby Club Ducks.

Dukes - Ducks/RCE/Wal. Junioren, Den Bosch, 27/01/18 - verslag door Liam Carroll

Verslag door Liam Carroll

De wedstrijd tussen Ducks en Dukes begon om kwart voor twaalf, maar daarvoor hielden beide teams nog een warming-up. De voorwaartsen namen nog even de line-out, rucks en de scrum door terwijl de lijn de backs nog een aantal lijntjes liepen.

RC Ducks begon sterk met twee voorwaartsen try’s van Wout van Brunschot en Rens van de Wetering waardoor de score inmiddels 0-12 was. De voorwaartsen van RC Ducks werden door de vele rucks steeds meer moe waardoor er aan het eind van de eerste helft een try door de Dukes werd gescoord.

In de tweede helft kregen de Ducks al snel hun tweede try tegen, waardoor het de score op 14-12 stond. Daarna kregen ze nog een try tegen waardoor het 21-12 stond, maar de Ducks gaven niet op en Luca van Straaten scoorde nog een try met een conversie waarmee het 21-19 stond. Helaas was dit niet genoeg en scoorde de Dukes ook nog een aantal try’s tegen, omdat de verdedigende lijn niet goed op gesteld stond met het resultaat dat er geen goede tackles konden worden gemaakt. Hierdoor konden de Dukes er veel te makkelijk doorheen lopen.

De wedstrijd eindigde met een score van 38-19. Beide teams hebben hard gevochten maar uiteindelijk wonnen de Dukes door goed druk te zetten op de aanval van Ducks en hun lijn goed breed te houden.


20-01-18 tegen The Hookers

 

 

Even een praatje vooraf in de kleedkamer....de jongens wijzen op hun eigen verantwoording, mooie trainingen en hard werken...

Dit werd vandaag beloond met een mooie winst tegen rugbyclub the Hookers.

Er werden goede lijnen neergezet en netjes vooruit verdedigt!!

De tackels werden gemaakt en mooie ballen werden benut!!

Max 4 tries, Maik 2 tries, speciaal voor hun mam riep hij...en Mauro1 try, door kei hard knokken er door heen en net de bal op de tryline te drukken.

Het werd nog even spannend toen we heel veel extra tijd van Tjeu kregen, maar toch wist Max er nog een mooi try uit te halen met zijn snelheid.

David was weer op dreef en wist 6 conversies te raken....zelfs uit de verste hoeken ...

Eindstand 52-24

Gezellig afsluiten met een pasta party voor het team verzorgd door Mark Saccomani van Ginneken en Monique van den Dungen

Bedankt allemaal Wij zijn weer trots  


wedstrijdverslag tegen Oenoemenoe door Cindy

Gisteren, 16-12-2017, stond de wedstrijd tegen Oenoemenoe op het programma,

In het eerste deel van het seizoen hebben we ook al tegen ze gespeeld, we wisten dus
beide hoe we vandaag moesten spelen.
Chris scoorde onze eerste try en max de daarop volgende 5 tries.....David zijn been was

vandaag in vorm en raakte 4 conversies.

Het was een wedstrijd die gelijk op liep, aan beide kanten werden er om en om tries gescoord.
Helaas miste aan onze kant de pressie naar voren en niet minder belangrijk
de verdediging naar voren...waardoor de snellere jongens van Oemoemenoe
door wisten te breken en ze gelijkspel konden maken.
Volgende keer gaan we weer knallen!!