23 september – Benjamins pakken 2e plaats op TBM toernooi Etten-Leur

Verslag door trainer Sander de Geus.

Op zaterdag 23 september 2017, speelden de benjamins van RC Ducks samen met de clusterpartner RCE op het Pre Seizoen toernooi Etten-Leur. Er was maar 1 team ingeschreven en met in totaal 15 benjamins werd er veel gewisseld, zodat alle kinderen toch speeltijd hadden.
Ook de 2 Ducks debutanten, Guus en Mika, deden erg goed hun best. Guus scoorde zelfs zijn eerste tries.

En er werd vaker gescoord. Na een nipte 2-1 overwinning op Den Haag (altijd lastig) werd Breda 2 met wel 1-9 opgerold. De afgesproken veldbezetting werd goed nageleefd, maar uiteraard waren de onderlinge samenwerking als de bal doorpassen en support lopen én het maken van de tackles een goede basis om lekker te rugby’en.
Met deze 2 overwinningen werd RCE/RC Ducks 1e in de poule !

In de winnaarspoule, leken de benjamins tegen Gouda iets teveel van het zonnetje te genieten. Gouda speelde iets fanatieker en won. Gelukkig waren tegen Bekaro en Tovaal onze helden wel weer goed bij de les en lieten ze zien wat ze konden. Met 2 afgetekende overwinningen tot gevolg. Ze hadden de 2e plaats gewonnen ! Super.

Zo werd een leuke rugby-dag ook nog eens fantastisch afgeloten, met beker voor het team en een medaille voor alle spelers.

Een reactie plaatsen