Cubs wedstrijd 23 sept. RCE/Ducks v RFC Oysters 26-10

Verslag door Ducks Coach/trainer, Mark Saccomani,
Vandaag de wedstrijd tegen de koploper van de Bowl, Oisterwijk Oysters. Ook nog eens de oude clusterpartner van RC Ducks. We begonnen de wedstrijd met 14 man waarbij David eigenlijk vanwege een blessure niet wilde spelen. Maar door een Check van Marc en de benodigde tape toch zou gaan starten. Na de warming up en duidelijke afspraken gingen we naar de Kick Off. Gelijk zette de Oysters druk op onze lijn. Maar door goed het veld breed te houden en mooi de lijn te houden, kwamen ze er niet doorheen.

We gebruikten onze eigen kracht om met fases meters te maken. Toen Thijs halverwege het veld een gat zag was hij er als Speedy Conzales vandoor.. en ja hoor na 15 minuten stond er de 5-0 op het scorebord. Maik had de eer om te kicken vandaag.. hij zou het proberen zij hij… 1e poging bleef bij proberen… daarover later meer!

Oysters bleef druk zetten op onze lijn en door een mooie “Go with the Flow” wisten ze hun wing op snelheid te brengen. Helaas volgde hierop de Try. Door goed verdedigen werd de try in de hoek gedrukt en daardoor de conversie gemist. We gingen de rust in met 5-5.

Na wat feedback begonnen we aan de 2e helft. We zouden wel even laten zien wat we waard waren. We zetten gelijk druk en door een uitbraak van Max scoorden we een try. Maik liet zich niet kennen en liet zien dat hij een waardige kick kon nemen. Knal 12-5 op het bord! De jongens roken meer en door het goed benutten van de Fases. Zag Chris ruimte om met een mooie duik een try te drukken. Ook Maik werd weer in stelling gebracht en bracht de stamd op 1o-5. Max had het idee om hier nog wat aan toe te voegen en ging op volle snelheid door hun lijn. Hun Full back had niets toe te voegen aan zijn snelheid en moest opgeven waarna ook Maik weer gewoon deed wat zijn taak was. Bam.. 26-5.  Het leek echter of de Oysters dachten hé wat gebeurd hier en laten we eens ons eigen spel spelen. Waar onze jongens met 14 waren en geen wissels hadden. Gingen ze ineens hun lijn benutten waar wij veel op fases speelden.. warempel scoorden ze al snel een Try en stond er 26-10 op het scorebord. Het zou hierbij blijven. Voor de neutrale toeschouwer een mooie wedstrijd en voor ons een mooie overwinning. De jongens hebben een mooi resultaat. Waarbij ik als trainer/coach met name trots ben op de manier waarop ze na 3 wedstrijden elkaar al hebben weten te vinden. Mooie lijnen mooie tackles, mooie fases en vooral het als team samen te werken! Ga vooral zo door!

Een reactie plaatsen