Dukes – Ducks/RCE/Wal. Junioren, Den Bosch, 27/01/18 – verslag door Liam Carroll

Verslag door Liam Carroll

De wedstrijd tussen Ducks en Dukes begon om kwart voor twaalf, maar daarvoor hielden beide teams nog een warming-up. De voorwaartsen namen nog even de line-out, rucks en de scrum door terwijl de lijn de backs nog een aantal lijntjes liepen.

RC Ducks begon sterk met twee voorwaartsen try’s van Wout van Brunschot en Rens van de Wetering waardoor de score inmiddels 0-12 was. De voorwaartsen van RC Ducks werden door de vele rucks steeds meer moe waardoor er aan het eind van de eerste helft een try door de Dukes werd gescoord.

In de tweede helft kregen de Ducks al snel hun tweede try tegen, waardoor het de score op 14-12 stond. Daarna kregen ze nog een try tegen waardoor het 21-12 stond, maar de Ducks gaven niet op en Luca van Straaten scoorde nog een try met een conversie waarmee het 21-19 stond. Helaas was dit niet genoeg en scoorde de Dukes ook nog een aantal try’s tegen, omdat de verdedigende lijn niet goed op gesteld stond met het resultaat dat er geen goede tackles konden worden gemaakt. Hierdoor konden de Dukes er veel te makkelijk doorheen lopen.

De wedstrijd eindigde met een score van 38-19. Beide teams hebben hard gevochten maar uiteindelijk wonnen de Dukes door goed druk te zetten op de aanval van Ducks en hun lijn goed breed te houden.

Een reactie plaatsen