Junioren wedstrijd Wasps Nijmegen – RCE/Ducks/Wallaby’s 53-0

Verslag door Douwed Mengari van RC Ducks. Douwed heeft het zaterdag uitstekend gedaan in zijn eerste competitie wedstrijd ooit!

Zijn verslag:

Het is zaterdag de dag van de eerste wedstrijd van de competitie. We vertrekken om 10 uur richting Nijmegen. We waren er nog eerder dan de tegenstander, dus meer dan genoeg tijd voor de warming-up. Eerst warm lopen en daarna een paar krachtoefeningen, nog een paar paas oefeningen er bij en we zijn klaar voor de wedstrijd.  Onze wedstrijd had vertraging omdat er een jongen van de voorgaande wedstrijd  op het veld lag. Er was een ambulance gekomen die de jongen van het veld heeft gehaald. Hij had zijn arm uit de kom.
De wedstrijd is begonnen,  het begint goed maar na ongeveer 3 minuten lieten we een opening in de lijn en de tegenstander kwam erdoor, daarna komt de eerste try. We beginnen minder  fel  te worden. Tycho gaat er uit omdat hij een blessure heeft. Het is rust en we hebben al een paar try’s tegen. We bespreken wat er beter kan en dan begint de wedstrijd weer. Even later wordt Rens getackeld en ligt hij op de grond en hij wordt ook gewisseld. We hebben nu een man minder. Maar de tegenstander is zo sportief om een speler van hen te lenen. Er werd goed overgespeeld en goed gecoached. Maar toch lukte het maar niet om die ene try te scoren. We hebben uiteindelijk verloren met 53-0, maar het was een hele leuke en sportieve wedstrijd. Na elkaar de hand hebben geschud konden we douchen en kregen we een broodje knakworst van Rugbyclub de Wasps, bedankt!!!

Douwed Mengari

Een reactie plaatsen