TBM toernooi Arnhem. Verslag van de Mini’s en Benjamins

MINI’s     (geschreven door Arne Zimmerman)

Bondsdag Arnhem,
Zaterdag was er wederom een bondsdag voor de duckmini’s
met 13 ducks en 10 rce mini’s speelden we met twee miniteams.

De meeste wedstrijden tussen de teams waren niet tegelijkertijd dus konden we elkaars teams goed aanvullen en af en toe toch wat wisselen.

Het was echt hondeweer maar dat mocht de pret niet drukken, lekker rossen door het natte modderige gras.

In onze poule speelden we tegen de wasps en de oisterwijk Oysters. Beide helaas verloren maar niet zonder het scooren van try’s. Nena had het helemaal te pakken en scoorde twee trys tegen de Oysters. 

Tot slot een wedstrijd om de 5/6e plaats. Helaas waren we niet de sterkste tegen gelre mix maar wederom waren we niet tryloos. Het leek wel hoe natter het werd hoe beter de Ducks speelden.  Na de wedstrijd werd er nog een leuke groepsfoto van alle mini’s gemaakt waaruit de goede teamspirit van de dag naar voren kwam.

Nadat iedereen naar huis was, behalve Jules  was er nog de prijsuitrijking. Het bleek dat we de sportivitetisprijs hadden gewonnen in de vorm van een slagroomtaart.
Die heeft Jules lekker samen met Quinta en Stijn opgegeten 😉 Op de dinsdagtraining werd dat alsnog gecompenseerd met een een grote zak marshmallows en heeft iedereen nog een lintje van de Pigs gekregen. En nu goed door trainen voor de volgende wedstrijden.

 

BENJAMINS   (geschreven door Sander de Geus)

De benjamins speelden in Arnhem weer samen met RCE. Er waren 2 teams ingeschreven, maar helaas slechts 15 benjamins bij elkaar. Dat werd flink spelen.

Dat kwam goed uit want er waaide een gure wind en later in de ochtend kwam er ook nog regen, warm spelen dus !

Bovendien kon zo gewerkt worden aan wedstrijdervaring.

En dat spelen ging eigenlijk heel erg goed; trainers Dennis en Sander zagen dat er dingen werden gedaan waar de benjamins zo hard op trainen; bij balbezit overpassen, meelopen en een ruck opzetten, als er verdedigd moest worden samen vlak oplopen om de tegenstander onder druk te zetten en tackelen (toch een dappere poging daartoe).

Zeker bij de laatste wedstrijd. Ondanks de vele wedstrijden, honger, kleine blessures, kou en de regen wouden ze allemaal mee spelen in de laatste wedstrijd. Over de inzet en team spirit mogen we in onze handen klappen. 👏🖒💪

Eindresultaat een 3eplaats  en een 7e plaats ! Nog belangrijker was de 2e plaats voor de sportiviteitsprijs (in afwezigheid van winnaar De Bokkenrijders werd dat beloond met slagroomtaart !)

Een reactie plaatsen