TBM – Turven-Benjamins-Mini’s (6 t/m 12 jaar)

De jongste leeftijdscategorieën in het rugby zijn de TBM.

TBM staat voor Turven, Benjamins en Mini’s. Er volgt hieronder een korte uitleg over elke leeftijdscategorie. Voor trainingstijden en wedstrijdinformatie volgt onderaan de pagina meer informatie.

 

Turven (6 – 7 jaar) – Seizoen 2022-23 – Geboren 2015-16

Turven spelen 7 tegen 7 met een kleiner maat 3 bal op een veld van 30 x 20 meter. Er zijn nog geen scrums, line-outs en tackles. Daarnaast wordt bij alle overtredingen het spel weer hervat door middel van een vrije bal. De nadruk ligt bij de Turven op het actief samen bezig zijn en het ontwikkelen van een goede motoriek.

Benjamins (8 – 9 jaar) – Seizoen 2022-23- Geboren 2013-14

De Benjamins spelen 8 v 8 met een maat 4 bal op een veld van 45 x 35 meter. Er zijn nog geen scrums of line-outs. Daarnaast wordt bij alle overtredingen het spel weer hervat door middel van een vrije bal. De nadruk ligt bij Benjamins op het actief samen bezig zijn en het ontwikkelen van een goede motoriek en balhandeling.

Mini’s (10 – 11 jaar) – Seizoen 2022-23 – Geboren 2011-12

Mini’s, de op Benjamins volgende jeugd-categorie, leeftijd 11 of 12 jaar, binnen het Rugby. Er wordt nog niet deelgenomen aan een reguliere competitie. In plaats daarvan wordt er deelgenomen aan zgn. “TBM-dagen”. TBM-dagen, TBM staat voor Turven-Benjamins en Mini’s, worden ongeveer om de twee weken door de clubs uit de regio Zuid georganiseerd. Op deze dagen komen alle jeugd-spelers van de aangesloten verenigingen bij elkaar en wordt er een soort “mini-toernooitje” gespeeld.

Mini’s spelen 12 tegen 12 (vijf voorwaartsen en 7 driekwarters of backs), met grote maat bal size 5, op een half rugbyveld van 45 x 70 meter. Er zijn al wel scrums (5 man) of line-outs (2 man). Het spel begint al behoorlijk op het “echte rugby” te lijken. Een wedstrijd duurt 2 x 10 minuten (max.)

De nadruk ligt bij Mini’s op het actief samen bezig zijn, het aanleren van de juiste balhandeling en het ontwikkelen van een goede mentaliteit, samenwerking en techniek.

 

TBM trainingstijden – Boxtel

Trainingstijden

TBM gezamenlijke trainingen – Oisterwijk

Op een aantal woensdagen gedurende het seizoen worden er gezamenlijke trainingen gehouden in Oisterwijk samen met de Oysters. Informatie hierover krijgt u van uw team manager/TBM Coördinator.

 

TBM wedstrijdinformatie:

Bij TBM bestaat er geen reguliere competitie, in plaats daarvan wordt er deelgenomen aan zogeheten TBM-dagen. TBM-dagen worden ongeveer om de twee weken door de clubs uit de regio Zuid georganiseerd. Op deze TBM-dagen wordt er binnen elke leeftijdscategorie een toernooitje gespeeld. Deze toernooitjes bestaan uit een aantal korte wedstrijdjes tegen verschillende teams waarbij aan het einde prijzen te winnen zijn. TBM-dagen zijn op zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur volgens het rooster.

Agenda

 

Heeft u nog vragen?

Melanie Daverveld: Contactpersoon voor de TBM binnen RC Ducks.

Telefoon: 06-51528799
E-mail: tbm@rcducks.nl