TBM (6 – 11 jaar)

Turven-Benjamins-Mini’s

De jongste leeftijdscategorieën in het rugby zijn de TBM. TBM staat voor Turven, Benjamins en Mini’s. Er volgt hieronder een korte uitleg over elke leeftijdscategorie. Voor trainingstijden en wedstrijdinformatie volgt onderaan de pagina meer informatie.

shorts

 

Turven (6 – 7 jaar) – Seizoen 2020-21 – Geboren 2013-14

Turven spelen 7 tegen 7 met een kleiner maat 3 bal op een veld van 30 x 20 meter. Er zijn nog geen scrums, line-outs en tackles. Daarnaast wordt bij alle overtredingen het spel weer hervat door middel van een vrije bal. De nadruk ligt bij de Turven op het actief samen bezig zijn en het ontwikkelen van een goede motoriek.

Trainer / Coach Turven

Marcel de Ruiter

 

 

Benjamins (8 – 9 jaar) – Seizoen 2020-21 – Geboren 2011-12

De Benjamins spelen 8 v 8 met een maat 4 bal op een veld van 45 x 35 meter. Er zijn nog geen scrums of line-outs. Daarnaast wordt bij alle overtredingen het spel weer hervat door middel van een vrije bal. De nadruk ligt bij Benjamins op het actief samen bezig zijn en het ontwikkelen van een goede motoriek en balhandeling.

Trainer / Coach Benjamins

Marcel de Ruiter


Melanie de Bie

 

Mini’s (10 – 11 jaar) – Seizoen 2020-21 – Geboren 2009-10

Mini’s, de op Benjamins volgende jeugd-categorie, leeftijd 11 of 12 jaar, binnen het Rugby. Er wordt nog niet deelgenomen aan een reguliere competitie. In plaats daarvan wordt er deelgenomen aan zgn. “TBM-dagen”. TBM-dagen, TBM staat voor Turven-Benjamins en Mini’s, worden ongeveer om de twee weken door de clubs uit de regio Zuid georganiseerd. Op deze dagen komen alle jeugd-spelers van de aangesloten verenigingen bij elkaar en wordt er een soort “mini-toernooitje” gespeeld.

Mini’s spelen 12 tegen 12 (vijf voorwaartsen en 7 driekwarters of backs), met grote maat bal size 5, op een half rugbyveld van 45 x 70 meter. Er zijn al wel scrums (5 man) of line-outs (2 man). Het spel begint al behoorlijk op het “echte rugby” te lijken. Een wedstrijd duurt 2 x 10 minuten (max.)

De nadruk ligt bij Mini’s op het actief samen bezig zijn, het aanleren van de juiste balhandeling en het ontwikkelen van een goede mentaliteit, samenwerking en techniek.

Trainers / Coaches Mini’s 

Piet van de Sande

 

Melanie de Bie

 

Rens van de Wetering

 

TBM trainingstijden – Boxtel

Alle TBM teams trainen op woensdagavond van 18:30 tot 19:45 en zaterdagochtenden van 9:30 tot 11:00 als er geen TBM-dagen gepland staan.

 

TBM gezamenlijke trainingen – Oisterwijk

Op een aantal woensdagen gedurende het seizoen worden er gezamenlijke trainingen gehouden in Oisterwijk samen met de Oysters. Houd de agenda in de gaten om deze niet te missen.

 

TBM wedstrijdinformatie:

Bij TBM bestaat er geen reguliere competitie, in plaats daarvan wordt er deelgenomen aan zogeheten TBM-dagen. TBM-dagen worden ongeveer om de twee weken door de clubs uit de regio Zuid georganiseerd. Op deze TBM-dagen wordt er binnen elke leeftijdscategorie een toernooitje gespeeld. Deze toernooitjes bestaan uit een aantal korte wedstrijdjes tegen verschillende teams waarbij aan het einde prijzen te winnen zijn. TBM-dagen zijn op zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur volgens het rooster.

Agenda

 

Heeft u nog vragen?

Sue Kelders: Algemeen coördinator voor de TBM binnen RC Ducks.

Telefoon: 06-13 257 156
E-mail: tbm@rcducks.nl