Teamsport voor kinderen

Waarom rugby goed is voor de ontwikkeling van jouw kind? Maar nog belangrijker: waarom het zo leuk is voor jouw kind!

Plezier
Bij de Ducks vinden wij het belangrijk dat jouw kind allereerst plezier krijgt in de rugbysport tijdens trainingen en wedstrijden. Onze enthousiaste rugbytrainers weten jouw kind op een leuke manier te motiveren. Zij richten de trainingen op een manier in waarbij spelplezier centraal staat. Zo zijn de kinderen niet alleen sportief, maar ook spelenderwijs en sociaal bezig met het rugby spel. Denk hierbij aan tikkertje, estafettewedstrijdjes, waterspelletjes (tijdens warme dagen) en thema-trainingsavonden (vb. Pieten training of Halloween). Daarbij komt jouw kind of komen jouw kinderen tijdens de trainingen ook in contact met andere leeftijdsgenoten, en kunnen er nieuwe vriendschappen gesloten worden.

Onze groep enthousiaste rugbytrainers neemt de ruimte en tijd om jouw kind naast in teamverband ook individueel te begeleiden en te trainen. Hierdoor krijgt ieder kind genoeg aandacht om zichzelf te ontwikkelen en te verbeteren in rugby en kunnen zij zich écht gehoord en gezien voelen. Iets dat hun zelfvertrouwen doet groeien.

Uiteraard zullen onze rugbytrainers van de Ducks zich naast de focus op spelplezier ook bezighouden met het bewust maken van normen, waarden, naleven van regels en het bijbrengen van discipline. Als resultaat heeft deze mix van plezier, hard werken en aandacht voor het meer opvoedkundig aspect ervoor gezorgd dat de jeugd van de Ducks vorig seizoen met 300% gegroeid is! (Van 5 naar 15 rugby jeugdspelers in de leeftijd van 5 t/m 10 jaar)

 

Ontwikkeling
Bij de Ducks vinden wij het enorm belangrijk dat ieder kind, dus ook het jouwe, zich op zijn of haar unieke manier ontwikkelt. Rugby draagt middels eerdergenoemde trainingsmethoden bij aan:

  • Coördinatievermogen: evenwicht, aanpassingsvermogen, reactievermogen en ritmegevoel
  • Sociale vaardigheden: samenwerken, respect vragen en geven, feedback geven en het ontvangen en omgaan met groepsdruk
  • Cognitieve vaardigheden: doorzettingsvermogen, zelfvertrouwen, oplossingsgericht denken en inzicht creëren.

 

Interesse?
Wilt je graag meer weten? Klik op de knop hieronder voor meer informatie.

Proeftrainen